Simon Kirkegaard

simon_profil

Du kan også kontakte Simon på simon@smertevidenskab.dk

eller tlf. 26 83 20 23

Priser
1 time 1200 kr
5 timer 5000 kr
10 timer 8500 kr


Simon er stifter af Smertevidenskab og afholder kurser og foredrag for fagprofessionelle, der arbejder med folk i smerter både i Danmark og internationalt. Aktuelt studerer han en Master by Research på University of South Australia under den verdenskendte smerteforsker Professor Lorimer Moseley. Her er Simon en del af forskergruppen Body in Mind, der anses som værende en af pionergrupperne indenfor innovativ smerteforskning. Udover dette sidder han også i bestyrelsen for Critical Physiotherapy Network, som er en international organisation for fysioterapeuter, som forsøger at udfordre forældede traditioner og udvide grænserne for hvad fysioterapi kan indebære.

Tilbage i 2009 blev han uddannet fysioterapeut i Danmark og han har lige siden fokuseret på at ændre måden vi forstår og behandler smerte på. Simon har specialiseret sig i at hjælpe mennesker med længerevarende (kroniske) smerter. Med udgangspunkt i den nyeste viden omkring smerter og menneskets evne til at tilpasse og forandre sig, er det hans overbevisning at alle, i hvert fald i teorien, kan blive smertefri. Det er derfor et spørgsmål for ham om hvordan og ikke om.

Simon har kontinuerligt fortsat sin videre uddannelse og deltaget i kurser og seminarer verden over i smertevidenskab, træningsterapi, manuel behandling og kommunikation. Han ser sig selv som den evige studerende og han mener at han bliver den bedst mulige behandler, underviser og forsker gennem en kombination af klinisk praksis og videnskabelig forskning.
Det er vigtigt at man som klient med længerevarende (kroniske) smerter forstår, at behandling af smerter ikke er et ”fix”, men en proces hvor målet er, at du kommer tilbage til en normal hverdag. Den proces er ikke altid lige nem og er ofte fyldt med både op og nedture men med Simon som behandler hjælpes du sikkert og trygt videre i processen.

Hvordan du forstår et problem dikterer hvordan du forsøger at løse det.

En vigtig komponent i et behandlingsforløb med Simon er derfor viden omkring smerter. Dette fordrer ikke kun din rehabiliteringsproces nu og her men stiller dig også bedre fremadrettet ved andre smerteudfordringer. Når I har en fælles forståelse af smerter og de mange forskellige mekanismer som kan ligge bag dem, kan I også bedre sammen udarbejde en behandlingsstrategi som er designet specifikt til dig og dit liv.
Du er som klient altid i centrum for behandlingen og Simon gør en dyd ud af at skabe et terapeutisk rum, hvor du som klient kan føle dig tryg, hørt og respekteret. Du skal være informeret om det videnskabelige belæg for den behandling du tilbydes, samt fordele og ulemper ellers kan du ikke træffe en informeret beslutning.

Dette citat af Louis Gifford, bruger Simon som inspiration og ambition i hans samarbejde med hans klienter der lider af længerevarende smerter:
”Physiotherapy is about the restoration of thoughtless, fearless and painless movement”