[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”2/3″][md_heading kind=”h1″ text_align=”textalignleft” color=”#444444″ css_animation_delay=”0″]Velkommen til Smertevidenskab.dk.[/md_heading][md_text css_animation_delay=”0″]På Smertevidenskab.dk bliver du orienteret om den nyeste viden og udvikling indenfor forståelse og behandling af smerte. Du vil her på siden kunne finde behandlere med kendskab til denne viden. Den nyeste forskning er ikke til at tage fejl af – non-maligne muskuloskeletale smerter kan behandles og skal ikke bare håndteres! Og der er rigtig meget ny viden. Vidste du f.eks at:

 • Patienter der modtager smerteundervisning mærker en tydelig nedgang i smerteoplevelsen, øget funktionsniveau og en bedre håndtering af smerterne.
 • Smerte udelukkende produceres af nervesystemet og hjernen og ikke længere kan forstås som årsag og effekt mellem skade og smerte.
 • I studier hvor man scanner den smertefri del af befolkningen ser man præcis de samme tilstande som hos den smerteprægede patient. Eksempelvis slidgigt, diskusprolaps, rodtryk og degenerative forandringer.
 • Smerte er en fortolkning af nervesystemet og hjernen når dens opfattelse er, at der er ”fare på færde”.
 • Man kan have skade uden smerte og smerte uden skade. Eks: et blåt mærke uden at vide hvor det kommer fra eller fantomsmerter hvor du har ondt i en legemsdel der ikke er der.
 • Det er mere almindeligt at få ondt i ryggen end ikke at opleve det? Op mod 80-90% af befolkningen oplever lændesmerter i løbet af deres liv.
 • Knæoperationer for slidgigt og menisk degeneration ikke producerer bedre resultater end placebo.
 • Opioder (dolol, tramadol osv.) ikke længere anbefales til længerevarende (kroniske) smerter.
 • En hurtig scanning indenfor 7 dage fra opståede rygsmerter er forbundet med en 5 dobling af risiko for udvikling af længerevarende (kroniske) smerter.
 • Personer med stress, søvnmangel, angst, depression mv. oplever større smerte end andre.
 • Sundhedspersonales overbevisning og forståelse for smerter påvirker deres behandlingseffekt og deres patienters forståelse for smerter.

Smerter er en kompleks, multifaktoriel oplevelse og kræver en individuel, anerkendende og tværfaglig tilgang. Hos Smertevidenskab.dk bliver du taget seriøst og får en evidensbaseret forklaring på dine smerter. Vi er alle forskellige og dette tages der højde for, hvorfor ikke to patienter får den samme behandling.

Alle bør kunne blive smertefri* – også uden brug af medicin!

Du vil have mulighed for at læse blogindlæg og stille spørgsmål som vi besvarer løbende.

Vi vil jævnligt opdatere siden med de nyeste studier, artikler og egne blogindlæg der vedrører smertevidenskab.

*Alle kan blive smertefri er en meget modig, på grænsen til dumdristig, påstand. Denne påstand skal derfor tages med et gran salt selvom der med udgangspunkt i den nyeste viden kan argumenteres for at blive smertefri er teoretisk mulig. Alle smerteoplevelser er komplekse og det er ikke alle vi endnu forstår eller har gode behandlingstilbud til. Har du en sådan tilstand hvor der på nuværende tidspunkt ikke findes gode behandlingsmuligheder håber vi på at kunne være med til at oplyse dig i takt med at vi finder nye behandlingsmuligheder.[/md_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][md_testimonials_carousel orderby=”ID” order=”DESC” category=”klient” color=”#333333″ carousel_style=”default” posts_per_page=”3″ css_animation_delay=”0″ class=”.testimonialSmallText”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]