Smertefys.nu

Akut fysioterapi: din hjælp ud af kraftige smerter

Du kender det godt. Du vågner en morgen og kan næsten ikke bevæge din egen ryg ud af sengen. Bevægelser der får ryggen til at dreje eller bøje den fremover er helt umulige. Du har brug for hjælp – og det har du brug for hurtigt! Her kan akut fysioterapi være meget gavnende for dig, så du ikke behøver være plaget af smerterne i for lang tid. Der er nemlig mange mennesker som sygemelder sig fra arbejdet og andre aktiviteter på grund af akutte smerter et sted i kroppen. Men hvad er akut fysioterapi egentlig?

Hvad er akut fysioterapi?

Akut fysioterapi er egentligt bare det samme som almindelig fysioterapi med den undtagelse, at du kan få en tid med det samme, når dine smerter formentlig er værst. Mange steder i indre by ved Nørreport, kører behandleren også ud til en, så du kan få hjemmebehandling i dit eget hus. På den måde, kan du få hjælp når som helst, og hvor som helst du har brug for det. Der er en rigtig stor tryghed i det, at din fysioterapeut kan give dig en tid med det samme og ikke først i næste uge, hvor der måske ikke er så meget brug for det igen.

Hvad laver man til en akut behandling?

Når du ringer og får en akut tid, vil din fysioterapeut altid stille dig forskellige spørgsmål, så han eller hun kan forberede sig bedst muligt til dit besøg. Det kan være alt lige fra hvordan dine smerter føles, hvordan det er opstået, og hvor ondt det gør. På den måde kan behandleren danne sine egne tanker og måske allerede have en idé om, hvilke typer af behandling som der skal tilbydes.

Når man så kommer til en behandling med akut fysioterapi, så vil fysioterapeuten igen starte med at stille dig nogle spørgsmål, så de sidste detaljer kan komme på plads. Herefter vil der foretages en fysisk undersøgelse, hvor du skal lave forskellige tests. Afhængigt af hvor ondt det gør og hvorhenne det gør ondt, vil din fysioterapeut tilpasse det hele, så det passer bedst muligt til din situation.

En akut behandling

Når behandleren er blevet klogere efter en undersøgelse, er det nu tid til selve behandlingen. Selve behandlingen kan variere enormt meget alt efter hvad for et problem man har. Hos langt de fleste til en akut behandling, vil man få nogle øvelser med som kan laves i ens eget hjem. Grunden til at du ofte får øvelser med er, at det i rigtig mange tilfælde er meget effektivt mod mere akutte smerter. Udover træning og øvelser, kan din fysioterapeut give dig noget behandling med hænderne på en briks. Det gøres ofte for at forsøge at påvirke lige præcis det område, som du har ondt. Her vil din behandler tilpasse trykket, så det ikke gør for ondt, så du får den bedste oplevelse. Til sidst vil behandleren give dig noget værdifuld vejledning for at sikre, at du får den bedste behandling imod de smerter du oplever.

ADRESSE

Skoubogade 1 4. sal, 1158 København K

TELEFON

60 73 90 10