Til forsikringskunder

Har du smerter kan vi hjælpe dig!

Personligt behandlingsforløb med dig i centrum

Dit behandlingsforløb inkluderer:

Afspil video

Er du klar til at starte
din behandling?

Vi samarbejder med følgende forsikringsselskaber:

Din succes er vores succes!

Er du klar til at starte
din behandling?

Vi samarbejder med følgende forsikringsselskaber:

Din succes er vores succes!

Velkommen til Smertevidenskab

Kære forsikringskunde,

Du kan på denne side få klarhed over hvordan vi behandler og adskiller os fra andre smertebehandlere samt hvad et forløb indebærer.

Vi arbejder ud fra den nyeste viden om smerter og rehabilitering så du kan få den bedst mulige behandling.

Forskning har vist at smerter ikke udelukkende er et resultat af skade og at mange forskellige faktorer kan bidrage til og fastholde dig i smerter, der begrænser dig i din hverdag. 

Denne viden gør det klart, at det ikke kun er vigtigt, at fokusere på den smertefulde kropsdel, men at du som person også er inddraget i behandlingen og forstår hvilke faktorer og mekanismer der ligger bag dine smerter. På den måde lærer du både hvad vi og du selv kan gøre, for at komme dine smerter til livs.  

Et samarbejde med os indebærer; god tid til undersøgelse og til at få afklaret alle de spørgsmål og bekymringer, som du bærer rundt på, støtte gennem hele forløbet, løbende kontakt med din behandler, SOS kontaktmuligheder, fleksible mødetider, mulighed for online sessioner.  

Du kan udfylde dit navn og nummer i formularerne her på siden, så kontakter vi dig og opstarter dit behandlingsforløb.

Nyt smertesyn gav Elisabeth livet tilbage!

Afspil video

Elisabeth faldt på en rejse til Thailand som blev starten på et smertehelvede. Smerterne gjorde at hun ikke kunne sidde ned og derfor måtte hun stå op og spise, også til sociale arrangementer og ligge ned bag bagsædet når hun skulle transporteres med bil. Se i denne video hvordan hun blev smertefri

Du kan også læse om Elisabeths historie i Ulykkespatientforeningens magasin LIVTAG på side 6 her.

Ring mig op!

Kan du genkende dig selv her - så kan vi hjælpe dig!

Afspil video

Hvordan kan ny smerteviden hjælpe dig?

Tidligere har man troet, at den eneste grund til at vi som mennesker mærker smerter er hvis vi kommer til skade eller har sygdom i kroppen. Tankegangen bygger på en ide om, at man altid kan finde en fysisk årsag til smerterne der hvor det gør ondt  som kan ses, måles eller vejes.

Ny viden om smerter hjælper os til at forstå, at kroppens alarmsystem kan blive følsomt og overbeskyttende så ufarlige bevægelser og aktiviteter kan gøre ondt på trods af, at du ikke har nogen skade eller sygdom. 

Er årsagen til dine smerter øget følsomhed af kroppens alarmsystem, betyder det at du har behov for specialiseret smertebehandling, da de fleste behandlingsformer er målrettet at behandle en skade eller fejl i kroppen.

Ny smerteviden giver nye behandlingsmuligheder

Mange med smerter, især længerevarende eller kroniske smerter, har modtaget utallige behandlinger hos forskellige behandlere med meget begrænset og oftest kortvarig effekt. 

Indenfor de sidste 10 år har forståelsen af smerter taget et kvantespring. I dag ved vi at, der er flere forskellige mekanismer der kan ligge bag smerter og mange forskellige faktorer kan øge følsomheden af kroppens alarmsystem. Denne viden giver mulighed for specialiseret og individualiseret smertebehandling som er målrettet netop de faktorer som gør din alarmsystem følsomt. 

Det betyder i praksis, at det er slut med at gætte og håbe og i stedet handle. Som en del af din behandling vil du komme til at lære mere omkring det nye smertesyn så du kan føle dig tryg i din rehabilitering og de valg du træffer. Du bliver en aktiv del af behandlingen og efterlader ikke din skæbne i andres hænder, men får i stedet den hjælp og støtte som er nødvendig under dit behandlingsforløb.

Afspil video
kroniske smerter behandling på Smerteklinik

Hvad er årsagen til dine smerter?

Hvorfor har du ondt er spørgsmålet som står tilbage og er afgørende for hvilken behandling der er relevant for dig.

For at hjælpe dig med at besvare det spørgsmål, har vi skrevet artiklen, “Hvorfor gør det ondt”. Artiklen tager dig i hånden og forklarer dig de forskellige kategorier og typer af smerter som findes og hvilken behandling der er relevant for dig.  

Du er også velkommen til at tage kontakt til os så hjælper vi dig med at afklare hvorfor du har ondt og hvilken behandling der er relevant netop til dine smerter.

Du opnår gennem et behandlingssamarbejde:

IMG_5146

Sådan ser dit behandlingsforløb ud

Hos Smertevidenskab får du et tæt samarbejde med din behandler, som har til formål at sikre dig et trygt forløb, og hvor du altid kan få svar på dine spørgsmål. Dit forløb er delt op i 4 overordnede faser, som du kan læse om nedenstående.

2-4

Historie

For at kunne tilrettelægge behandlingen så den er tilpasset dig er vi nødt til at have en god forståelse af dig, dine smerter og dit funktionsniveau. Mange er forvirret omkring årsagen til deres smerter eller har fået forskellige rehabiliteringsråd. Derfor er det afsat god tid af til at du kan fortælle din historie og få svar på alle dine spørgsmål.

Smerteundervisning

Det er vigtigt, for at skabe det bedste samarbejde, at vi har en fælles forståelse af smerter og mekanismen bag dine smerter. Det er også vigtigt du håndterer dine smerter hensigtsmæssigt for det bedste behandlingsresultat. Derfor modtager du, som en del af behandlingen undervisning i smerter og rehabiliteringsprincipper.

Behandlingsstrategi

Din behandlingsstrategi skal være tilpasset dig, dit liv, og mekanismen bag dine smerter. Med udgangspunkt i den nye viden om smerter og rehabilitering udarbejder vi sammen en personlig behandlingsplan til dig. Oftest vil din strategi bestå i ændring i din smertehåndtering og træning af bevægelse eller aktiviteter du har undgået.

Evaluering

Ingen behandlingsstrategi er perfekt og der er behov for løbende at justere strategien så den virker for dig i dit liv og dine omstændigheder. Du har både mulighed for fleksibel sparring, online møder eller justering af behandlingsstrategi i person. Du får også inspiration til hvordan du kan genvinde tilliden og evnen til at bruge din krop normalt.

Læs patientcases og lær hvilke forvetninger du kan have i et samarbejde med Smertevidenskab

Patientcase:
8 år med nakke- og rygsmerter

Læs om Cecilies behandlingsforløb og vores overvejelser

Patientcase:
12 år med slidgigt og knæsmerter

Læs om Martins behandlingsforløb og vores overvejelser

Sådan kommer du i gang:

1: Tag kontakt:

Udfyld formularen

Vi ringer dig op og har en samtale hvor vi afklarer om eller hvordan vi kan hjælpe dig.

2: Plan for samarbejde

Enighed om forløbet

Du, vi og dit forsikringsselskab bliver enige om dit forløbs omfang og vilkår, og vi aftaler 1. session.

3: Du er i gang

Smerteklinik Fyn

Jeg er klar - ring mig op!

Vi står klar til at hjælpe dig!

Smertevidenskabs behandlerteam