Vi hjælper dig med kroniske smerter til, bedre funktion, øget livskvalitet, færre begrænsninger og færre smerter.
FÅ GRATIS SMERTESCREENING
Få en vurdering af dine smerter og find ud af om og hvordan vi kan hjælpe dig
Online | Telefonisk | Klinik på Fyn
Vi hjælper dig med kroniske smerter til, bedre funktion,
øget livskvalitet, færre begrænsninger og færre smerter.
GRATIS
SMERTESCREENING
Få en vurdering af dine smerter og find ud af
om og hvordan vi kan hjælpe dig
Online | Telefonisk | Klinik på Fyn
Hvem kan vi hjælpe?
Vi tilbyder behandling til dig, der har tilbagevendende eller kroniske smerter, med eller uden kendt årsag. Vi har specialiseret os i at hjælpe de personer, som føler sig tabt i sundhedssystemet, har prøvet alt, eller hvor smerterne er begyndt at overtage deres liv, med at genvinde kontrollen og få friheden tilbage.
Har du kroniske smerter? Så kan vi hjælpe dig.
✓ Rygsmerter
✓ Nakkesmerter
✓ Hovedpine
✓ Hoftesmerter
✓ Rygsmerter
✓ Nakkesmerter
✓ Hovedpine
✓ Slidgigt
✓ Sportsskader
✓ Knæsmerter
✓ Piskesmæld
✓ Sportsskader
✓ Fodsmerter
✓ Slidgigt
✓ Piskesmæld
✓ Hoftesmerter
✓ Fodsmerter
✓ Diskusprolaps
✓ Skuldersmerter
✓ Iskiassmerter
✓ Knæsmerter
✓ Diskusprolaps
✓ Skuldersmerter
✓ Iskiassmerter
En smertescreening er for dig som
- Har nedsat humør og livskvalitet grundet kroniske smerter
- Oplever fysiske begrænsninger af kroniske smerter
- Har gjort alt i din magt, for at få det bedre - uden succes
- Bekymrer dig om eller frygter fremtiden med smerter
- Ikke accepterer, at du "bare" skal lære at leve med smerterne
- Ønsker at forstå hvorfor og hvordan du kan minimere eller komme af med dine kroniske smerter
Hvad får du med i en gratis smertescreening?
Hvorfor vælge en gratis smertescreening?
- Find ud af om og hvordan vi kan hjælpe dig
- Find ud af om vi er det rette match for dig
- Afdække dine udfordringer, mål og behov
- Afstemme forventninger til et eventuelt samarbejde
- Få svar på alle dine spørgsmål
- Undgå at spilde unødvendig tid og økonomi
Fordele når du vælger os
Her er tre fordele ved at vælge smertebehandling hos Smertevidenskab, som giver dig de bedste forudsætninger for succes:
1: Helhedsorienteret behandlingstilgang
Behandling handler om at se på hele personen og de forskellige faktorer, der kan påvirke smerterne og ikke kun fokusere på den smertefulde kropsdel.
2: Få dit eget Smertekørekort
Målet er at give dig værktøjer og ressourcer til at tage kontrol over dit liv og trivsel, så du kan opnå uafhængighed af os som behandlere
3: Vi er med dig, så længe du har brug for det
Vi støtter dig gennem hele behandlingsforløbet og hjælper dig med at tilpasse din behandling efter dine behov og udfordringer. Hos os kan du altid få hjælp når du har behov for den, også hvis det er akut - Du er ikke alene.
Vi er eksperter i behandling af kroniske smerter
Vores tilgang hos Smertevidenskab er baseret på forståelsen af, at hver person og deres historie og oplevelser er individuelle. Derfor giver vi ikke standardløsninger, men skaber i stedet behandlingsstrategier, der er skræddersyet til dine individuelle behov og mål. Vi kan ikke love hurtige løsninger, men vores mål er at give dig de bedste forudsætninger for at forbedre din tilstand på lang sigt.
Vi er engagerede i at hjælpe dig med at opnå en hverdag uden begrænsninger af kroniske smerter. Vores fokus er at give dig den nødvendige støtte og behandling, så du kan leve dit liv uden at være styret af smerter, øge din livskvalitet og bruge din krop som du har lyst.
Men vi indleder aldrig et forløb uden at vi først har talt med dig og fået indblik i din situation.
Tag ikke bare vores ord for det.
Tag ikke bare vores ord for det.
Læs hvad nogle af vores tidligere patienter siger:
Smertescreening - så nemt er det!
1. Book din tid
Du kan både få en gratis screening af dine smerter og din situation enten i klinikken, online eller telefonisk.
Vi tilpasser os dig og din situation.
2. Forberedelse
Vi ønsker at du skal få mest muligt ud af din screening med os, så derfor modtager du en smule forberedende materiale fra os, inden din screening.
3. Smertescreening
Din smertescreening indeholder:
- screening af dine udfordringer med smerter – både fysiske og psykiske.
- svar på dine spørgsmål.
- vurdering af om og hvordan vi mener at kunne hjælpe dig.
- anbefaling af hvilket forløb vi mener vil passe til dig.
4. Vores anbefaling
Enten siger vi tak for denne gang, eller også starter din rejse ud af kroniske smerter lige her!
Vi aftaler hvordan dit videre behandlings og mestringsforløb skal se ud.
Fakta om kroniske nociplastiske smerter
At du har kroniske smerter betyder ikke at du ikke kan få det bedre – men er blot en beskrivelse af at dine smerter er af længerevarende karakter.
Kroniske smerter defineres i dag som smerter der har varet mere end 3 måneder, og som har følelsemæssig og funktionsmæssig indflydelse på dit liv.
Læs mere i vores artikel: Hvorfor gør det ondt?
Dette betyder at en af årsagerne til smerterne skyldes at din krops alarmsystem har forandret sig, og er blevet mere følsomt og overbeskyttende. Denne ændring betyder at du vil opleve at få smerter når du udfører ufarlige dagligdagsaktiviteter og bevægelser, eller at dine smerter opfører sig ulogisk, kommer og går, eller forværres ved øget stress eller dårlig søvn.
Dette kan starte ved at man har fået en skade, men smerterne kan også komme snigende over tid.
Langvarige, stædige eller kroniske smerter vil ofte have fået en meget specifikt lydende forklaring, der indikerer en fejl eller skade, som skal udbedres for at du kan blive smertefri. Det lyder logisk, men kan være problematisk, eftersom mange af disse årsagsforklaringer ikke er korrekte. Fx. ved vi at slidgigt, diskusprolaps, kropsholdning eller bestemte bevægemønstre har dårlig sammenhæng med smerter og heller ikke forudsiger smerter i fremtiden.
I praksis kan det betyde at du har fået en forklaring på dine smerter, som ikke er tidssvarende, og at din forståelse og håndtering måske kan forbedres.
Smerter der skyldes øget følsomhed (sensitivitet, nociplastiske smerter) af kroppens alarmsystem kan være vanskelige at opdage, da de føles på samme måde som smerter der skyldes skade eller sygdom, nogle gange faktisk værre.
Nogle af de karakteristika du kan lede efter er listet herunder:
- smerter har varet længere end det tager for kroppen at hele en akut skade (dvs. mere end ca. 3-6 md.)
- Smerter forværes ofte efter aktivitet
- Smerter enten aftager eller tiltager i løbet af dagen eller varierer i intensitet.
- Smerter forværres hvis du er mere stresset, eller har sovet dårligt.
- Du har oplevet episoder hvor du var helt smertefri, og måske undret dig.
- almindelige og ufarlige dagligdagsaktiviteter er smertefulde.
Er du i tvivl om hvorvidt dine smerter er nociplastiske kan vi hjælpe dig med at afklare det gennem en afklarende gratis smertescreening.
Det er en udbredt misforståelse at man enten kan have fysiske eller psykiske smerter. Denne uheldige opdeling skaber den opfattelse at smerter nærmest kan være indbildte eller “ikke-virkelige”. Heldigvis er vi blevet klogere gennem forskning og ved nu at smerter har både fysiske og psykiske bidragsydere. Man kan ikke bilde sig ind at man har ondt – prøv selv. Netop fordi smerter er en personlig oplevelse, er det kun personen selv der ved om han/hun har ondt. Vi kan som behandlere kun hjælpe med at identificere de bidragende faktorer.
du kan også læse artiklen: kroniske smerter: hvorfor opstår de og hvordan kan de behandles for yderligere forklaring
Det kan være et detektivarbejde at identificere hvilke faktorer der bidrager til smerterne. Smerter forstås i dag ud fra en bio-psyko-social ramme, som kort fortalt betyder, at alt hvad der kan påvirke dig som individ, også kan påvirke og bidrage til dine kroniske smerter.
En opdateret smertebehandler vil kunne hjælpe dig med at skabe dette overblik og beslutte hvad din behandling skal fokusere på.
læs fx patiencasen: behandling af kroniske rygsmerter gennem 8 år og lær hvordan Cecilie fandt vejen ud af kroniske smerter gennem et samarbejde med os.
Når smerter har begrænset dig over længere tid, får flere og flere faktorer betydning. Et eksempel på dette er fx. frygt og undgåelsesspiralen.
Kort fortalt skal den forstås således: du får smerter, som (måske grundet misinformation) leder til katastroferende tanker om dine fremtidsudsigter. Dette leder til en naturlig frygt for smerter og et uhensigtsmæssigt smertefokus, som yderligere leder til at smerterne forsøges håndteret gennem undgåelses-strategier (Fear-avoidance). Resultatet af dette kan blive mere og mere inaktivitet, endnu dårligere humør (måske endda deprimeret) og at dine fysiske begrænsninger forværes yderligere. Dermed får du endnu lettere smerter, som så leder til flere katastrofetanker, og så er ringen sluttet.
Heldigvis kan sådan en nedadgående spiral brydes og vendes, men det kræver en målrettet indsats, der både tager højde for de fysisk og psykiske barrierer.
Mød teamet
Simon Kirkegaard
Cand.scient.-fysioterapi
Min første patient for mange år siden var en kronisk smertepatient, som jeg på ingen måder kunne hjælpe, fordi jeg ikke vidste noget om kroniske smerter eller hvordan man hjalp mennesker med kroniske smerter. Siden dengang har det været min mission at forstå kroniske smerter og de mange faktorer der bidrager til og fastholder mennesker i kroniske smerter, for netop at kunne hjælpe dem til en hverdag uden begrænsninger af smerter.
Behandling hos mig er derfor altid med dig og dit liv i centrum, og du vil opleve mig som nærværende, respektfuld, empatisk og i stand til at hjælpe dig med at skabe forandring i dine smerter.
Mikkel Vind
Fysioterapeut
Jeg gik fra at se smerter som en simpel mekanisme, der kunne forklares med en skade eller fejl i kroppen, til at forstå at smerter er væsentligt mere komplekse, og at det er muligt at have smerter selvom man ikke har nogen skade. Jeg har sågar prøvet det på egen krop.
For flere år siden traf jeg et valg om ikke at ville behandle mennesker med smerter, som om de var biler, der skulle repareres. Du er med andre ord ikke en klump kød, men et menneske. Det betyder at mine vigtigste arbejdsværktøjer i dag ikke er hænderne, men i stedet mine ører og evne til at samarbejde. Gennem samtale, undervisning, bevægelse og sparring finder vi frem til hvordan du bliver mindre begrænset af smerter og opnår det liv du ønsker.
Mød teamet
Min første patient for mange år siden var en kronisk smertepatient, som jeg på ingen måder kunne hjælpe, fordi jeg ikke vidste noget om kroniske smerter eller hvordan man hjalp mennesker med kroniske smerter. Siden dengang har det været min mission at forstå kroniske smerter og de mange faktorer der bidrager til og fastholder mennesker i kroniske smerter, for netop at kunne hjælpe dem til en hverdag uden begrænsninger af smerter.
Jeg gik fra at se smerter som en simpel mekanisme, der kunne forklares med en skade eller fejl i kroppen, til at forstå at smerter er væsentligt mere komplekse, og at det er muligt at have smerter selvom man ikke har nogen skade. Jeg har sågar prøvet det på egen krop.
For flere år siden traf jeg et valg om ikke at ville behandle mennesker med smerter, som om de var biler, der skulle repareres.
Ofte stillede spørgsmål:
Hvilke typer af kroniske smerter kan I behandle med jeres behandlingsforløb?
Hvem kan vi hjælpe?
Alle kroniske smerter er komplekse og har flere forskellige faktorer der påvirker smerternes omfang og intensitet. Uanset om du har fået at vide at der er en specifik tilstand eller sygdom som er årsagen til dine smerter eller om du har fået at vide at du bare skal lære at leve med dine smerter vil vi kunne hjælpe dig netop fordi der altid er flere faktorer i spil ved kroniske smerter.
Hvad kan vi hjælpe med?
Vi hjælper dig med at identificere de forskellige faktorer og adfærd der bidrager til dine smerter og som vi sammen kan ændre på. Du får undervisning omkring smerter i letforståelig sprog og den viden du opnår sættes i perspektiv til netop dine smerter så du endelig kan få klarhed over hvorfor der både kan være gode og dårlige dage og smerter kan komme ud af det blå.
Hvordan kan vi hjælpe?
Selvom mange bliver smertefri og får, så at sige, livet tilbage er vores behandling ikke et quick fix eller mirakelkur. Vi støtter dig i processen mod at genvinde kontrollen over dine smerter og friheden til at leve dit liv som du ønsker. Det er dig der får redskaberne og den nødvendige viden for at du selv i stor grad opnår evnen til at kunne navigere dig i mål og væk fra en svær hverdag hvor kroniske smerter enten forsøger eller allerede har overtaget kontrollen over dit liv. Der vil være op og nedture men din behandler vil være der for dig hele vejen og give dig den håndsrækning du har brug for når livet med smerterne er værst.
Her er en liste over nogle af de mest almindelige diagnoser og forklaringer som vores klienter har fået på deres kroniske smerter:
- Svag kropsdel
- Forkert holdning eller dårlig holdning
- Diskusdegeneration
- Diskusprolaps
- Diskusprotusion
- Indeklemning eller impingement i skulderen
- Indeklemning eller impingement i hoften (FAI)
- Slidgigt i knæ
- Slidgigt i hofte
- Slidgigt i hvilken som helst kropsdel
- Iskiassmerter
- Modic forandringer
- Spinalstenose
- Tennis/Golfalbue
- Menisklæsion / bruskskade
- Korsbåndsskader
- Neuropati
- Skævt bækken
- Benlængdeforskel
- Rotator cuff-læsion
…og selvfølgelig mange flere.
Nogle af disse forklaringer og diagnoser er forældede hvilket betyder at selvom de stadig bruges forklarer de faktisk ikke noget om hvorfor du har ondt og andre er en specifik grund til at du har ondt og ikke en faktor vi kan ændre på. Derfor vil der i smertebehandlingen fokuseres på de andre faktorer der identificeres og som kan ændres på så du på den måde både kan håndtere dine smerter bedre og få færre smerter.
Hvilket behandlingsforløb er det rigtige for mig?
Alle mennesker er forskellige, med forskellige liv og forskellige faktorer der bidrager til deres kroniske smerter. Det er derfor ikke så let at sige hvilket forløb der er det rigtige for dig. I stedet vil vi beskrive hvad du kan forvente at få ud af de forskellige forløb vi tilbyder på henholdsvis 5, 10 eller 20 timers smertebehandling.
I vores 5 timers forløb får du fundamentet for succes med din smertebehandling. Her vil din behandler først lytte grundigt til dig og din historie med smerter og identificere de faktorer der bidrager til dine smerter og som der kan ændres på. Efterfølgende får du undervisning og viden om kroniske smerter og rehabilitering som har til formål at øge dine evner til selv at træffe behandlingsbeslutninger og gøre dig uafhængig af din behandler fra Smertevidenskab. De fleste med smerter er begrænset i deres evne til at bevæge sig smertefri og derfor er der i smertebehandlingen et fokus på hvordan du kan genskabe smertefribevægelse. Første tager for de fleste et sted mellem 2 og 4 timer men kan tage længere tid. Det aftales med din behandler. Efter første session vil der være mulighed for enkelte opfølgninger enten telefonisk, pr e-mail, online eller i klinikken.
Vores 10 timers forløb er den sikre pakke for de fleste at vælge fordi du her har mulighed for flere opfølgninger og tæt samarbejde gennem det meste eller hele processen. Der er mulighed for komme ordentlig omkring alle de spørgsmål som du kan have efter mange år med kroniske smerter og mange forskellige forklaringer på dine smerter. Er dit sind blevet tilbøjeligt til at tænke det værste eller gå i bekymringsmode har du ved denne pakke god mulighed for sparring og hjælp når processen er sværest.
Vores 20 timers forløb er for dig der har brug for den trygge løsning eller dig som har mistet væsentlig muskelmasse, styrke og svært ved at bevæge dig. Denne investering giver dig fantastiske rammer for at opnå succes fordi der er god til dig, dine spørgsmål og til at finpudse din behandlingsstrategi samt træne med henblik på at genvinde smertefribevægelse og tillid til din krop.
Uanset hvilken pakke du vælger at investere i er det selvfølgelig altid muligt at tilkøbe enkelttimer ved behov. Det er dog vigtigt for os at understrege at vi ikke tilbyder behandling der strækker sig udover flere år fordi vi ikke mener at den effekt du opnår gennem et samarbejde med os kan retfærdiggøres. Behandling skal have effekt med det samme og vi skal være enige om at du er bedre stillet ved at indgå i et samarbejde med os. Behandlingseffekter som du kan forvente at opnå indenfor de første par uger af vores samarbejde er:
- Færre smerter
- Smertefri
- Færre bekymringer omkring dine smerter
- Fokus på de ting der giver dit liv mening og værdi
- Mere glæde, smil og grin
- Mindre stress
- Bedre funktionsevne
- Bedre humør
- Bedre søvn
- Ømme muskler
- Øget arbejdsevne
Hvad er fordelene ved et behandlingsforløb hos Smertevidenskab?
Hos Smertevidenskab er du ikke bare en i rækken. Vi tager dig og dine smerter alvorligt og det er lige så vigtigt for os som det er for dig at du opnår succes. Man kan sige at din succes er vores succes. Vi er med dig på rejsen ud af dine smerter selvom det selvfølgelig er dig der bærer den tungeste byrde. Vi står på mål for de ting vi siger og de ting vi gør, og skulle du føle at vi ikke lever op til dine forventninger, så har du 2 timers tilfredshedsgaranti. Det betyder at uanset årsag, så kan du indenfor de første to timer af dit forløb, vælge at afslutte forløbet og få alle dine penge igen!
Men det er ikke de eneste fordele ved at indgå i et samarbejde med Smertevidenskab og investere i et forløb. Her er hvad du får for din investering:
- Vi har sat os ind i den nyeste forskning så du får den bedst mulige behandling
- Dit behandlingsforløb er skræddersyet til dig og dine behov
- Du er medbestemmende og deltager aktivt
- Du får en grundig forståelse af smerters kompleksitet
- Du erhverver dig indsigt og redskaber der gør dig uafhængig
- Vi justerer løbende din behandlingsstrategi så du får de hurtigste og bedste resultater
- Du kan få kontakt med os når du har behov for det
- Vi hjælper dig hele vejen i mål
Vi går ind for fuld gennemsigtighed og opfordrer alle til at skrive en anmeldelse af deres oplevelse hus os, så du kan se om vi leverer den service og behandling du ønsker dig.
Er det virkelig muligt at jeg kan blive smertefri?
Ja, det er muligt!
Alle mennesker er biologi og biologi er altid i forandring. Fordi det er et faktum, at du altid er i forandring og fordi forskning viser at de mange af de faktorer, som spiller en afgørende rolle for kroniske smerter kan ændres, tillader vi os at sige, at det som minimum teoretisk altid er muligt at blive smertefri. Virkeligheden, som vi dog også er nødt til at omfavne, er at for nogle mennesker betyder kroniske smerter faktisk at de må leve med dem resten af deres liv. Det kan være at der i deres liv er en specifik sygdom som gør at de kroniske smerter er meget vanskelige at gøre noget ved med vores nuværende behandlingsmuligheder.
Eller måske du lever et liv hvor der er sociale vilkår som bidrager med megen og svær foranderlig mængde stress, som kan være en kilde eller bidragsyder til kroniske smerter. Men selv hvis det skulle være dig, er der stadig muligheder for at du kan få det bedre, mindske dine smerter og få et bedre funktionsniveau.
Så selvom vi altid er optimistiske og inderligt tror på at du kan blive smertefri kan vi desværre ikke tilbyde dig magiske løfter eller garanti for guld og grønne skove.
Til gengæld kan vi love dig at hvis vi ikke mener at vi har de nødvendige evner til at hjælpe dig til et bedre sted, så vil vi fortælle dig det og ikke tilbyde dig behandling.
Det betyder ikke at der ikke er hjælp at hente nogen steder, blot at vi er ærlige om vores begrænsninger.
Har du fået at vide at dine behandlingsmuligheder er udtømte og du “bare” skal lære at leve med eller håndtere dine smerter er det ikke nødvendigvis rigtigt.
Siden 2013 har Smertevidenskab arbejdet med hundredvis af klienter, der har fået netop den besked, at de bare skulle lære at leve med deres smerter, at der ikke var mere at gøre og til trods for det hjulpet dem til smertefrihed eller væsentlig smertereduktion. Mange har kunne undgå operation, mange har fortrudt at de blev opereret og stort set alle er kommet af med deres smertestillende medicin eller opnået væsentlig reduktion af forbrug. De fleste er kommet tilbage til aktiviteter de aldrig troede de kunne komme til at dyrke igen og andre har genvundet tabte funktioner såsom at kunne bøje sig forover, løfte deres børn, løbe en tur eller gå på trapper.
Heldigvis har vi haft mulighed for at interviewe nogle af disse klienter til vores podcast “Smerteuniverset” så du selv kan høre om deres vej ud af smerter og hvad det var der fik dem i mål. Du kan finde vores podcast, Smerteuniverset, her Link