Smertevidenskab

Book gratis konsultation

Din gratis konsultation indeholder:

Find ud af hvordan vi kan hjælpe dig!

Sådan får du en gratis konsultation

Trin 1:

Klik her og book gratis konsultation!

Trin 2:

Vi aftaler mødetidspunkt

Trin 3:

Vi afholder din gratis konsultation

Nyt smertesyn gav Elisabeth livet tilbage!

Elisabeth faldt på en rejse til Thailand som blev starten på et smertehelvede. Smerterne gjorde at hun ikke kunne sidde ned og derfor måtte hun stå op og spise, også til sociale arrangementer samt ligge ned bag bagsædet når hun skulle transporteres med bil. Se i denne video hvordan hun blev smertefri

Du kan også læse om Elisabeths historie i Ulykkespatientforeningens magasin LIVTAG på side 6 her.

Afspil video

Rygsmerter

Jeg har været “rygpatient” i plus 20 år, og min hverdag har været præget af at jeg skulle passe på ryggen, og altid tænke over hvad jeg gjorde. Nu dødløfter jeg med stor fornøjelse igen og squat er ikke noget problem.
Morten Elton Jensen
Rygsmerter gennem 20 år

Knæsmerter

Jeg er i dag blevet helt tryg ved at løbe igen, og jeg kan nu både løbe og bare nyde turen ... Jeg har i dag et mere positivt og glædesfyldt liv. Jeg har lyst til at udfordre kroppen

Frederik Lermark
Smertefri efter 7 år med smerter i fødder, knæ og hofter.

Skulder/nakkesmerter

De værktøjer som Mikkel gav mig, gjorde at jeg rent faktisk blev næsten komplet smertefri på en uge efter vores første konsultation.


Ulrik, 50 år
Nakkesmerter og daglig hovedpine i over et år.

Din gratis konsultation indeholder:

Vi afholder konsultationer efter dine præferencer - i klinikken, online eller telefonisk. Hvad passer dig?​

Vi glæder os til at møde dig!

Stinna havde invaliderende ryg- og knæsmerter i 10 år.

Ny smertebehandling hjalp hende tilbage til en hverdag uden begrænsninger.

Læs Tv2Fyns artikel om Stinna og hendes vej ud af kroniske smerter

Ofte stillede spørgsmål:

Her finder du ofte stillede spørgsmål samt svar på disse.

Hvem kan vi hjælpe?

Alle kroniske smerter er komplekse og har flere forskellige faktorer der påvirker smerternes omfang og intensitet. Uanset om du har fået at vide, at der er en specifik tilstand eller sygdom, som er årsagen til dine smerter, eller om du har fået at vide, at du bare skal lære at leve med dine smerter, vil vi kunne hjælpe dig, netop fordi der altid er flere faktorer i spil ved kroniske smerter. 

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi hjælper dig med at identificere de forskellige faktorer og adfærd, der bidrager til dine smerter og som vi sammen kan ændre på. Du får undervisning omkring smerter i letforståelig sprog og den viden du opnår sættes i perspektiv til netop dine smerter. Dermed skabes der klarhed over hvorfor der både kan være gode og dårlige dage og smerter kan komme ud af det blå.

Smertebehandling er ikke et fix eller en kur, men en process

Selvom mange bliver smertefri og får, så at sige, livet tilbage er vores behandling ikke et quick fix eller mirakelkur. Vi støtter dig i processen mod at genvinde kontrollen over dine smerter og friheden til at leve dit liv som du ønsker. Det er dig der får redskaberne og den nødvendige viden. Det betyder, at du selv i stor grad opnår evnen til at kunne navigere dig i mål og væk fra en svær hverdag hvor kroniske smerter enten forsøger eller allerede har overtaget kontrollen over dit liv. Der vil være op og nedture, men din behandler vil være der for dig hele vejen. Vi giver dig den håndsrækning du har brug for, når livet med smerterne er værst. 

Her er en liste over nogle af de mest almindelige diagnoser og forklaringer som vores klienter har fået på deres kroniske smerter:

 • Svag kropsdel
 • Forkert holdning eller dårlig holdning
 • Diskusdegeneration 
 • Diskusprolaps
 • Diskusprotusion
 • Indeklemning eller impingement i skulderen
 • Indeklemning eller impingement i hoften (FAI)
 • Slidgigt i knæ
 • Slidgigt i hofte
 • Slidgigt i hvilken som helst kropsdel
 • Iskiassmerter 
 • Modic forandringer 
 • Spinalstenose
 • Tennis/Golfalbue
 • Menisklæsion / bruskskade
 • Korsbåndsskader
 • Neuropati
 • Skævt bækken
 • Benlængdeforskel
 • Rotator cuff-læsion

…og selvfølgelig mange flere.

Nogle af disse forklaringer og diagnoser er forældede. Det betyder, at selvom de stadig bruges, så forklarer de faktisk ikke noget om, hvorfor du har ondt. Andre er en specifik grund til at du har ondt og ikke en faktor vi kan ændre på. Derfor vil der i smertebehandlingen fokuseres på de andre faktorer der identificeres og som kan ændres på. Det giver dig en måde til både at håndtere dine smerter bedre og samtidigt få færre smerter.

Alle mennesker er forskellige, med forskellige liv og forskellige faktorer der bidrager til deres kroniske smerter. Det er derfor ikke så let at sige hvilket forløb der er det rigtige for dig. I stedet vil vi beskrive hvad du kan forvente at få ud af de forskellige forløb vi tilbyder på henholdsvis 5, 10 eller 20 timers smertebehandling. 

I vores 5 timers forløb får du fundamentet for succes med din smertebehandling. Her vil din behandler først lytte grundigt til dig og din historie med smerter og identificere de faktorer der bidrager til dine smerter og som der kan ændres på. Efterfølgende får du undervisning og viden om kroniske smerter og rehabilitering som har til formål at øge dine evner til selv at træffe behandlingsbeslutninger og gøre dig uafhængig af din behandler fra Smertevidenskab. De fleste med smerter er begrænset i deres evne til at bevæge sig smertefri og derfor er der i smertebehandlingen et fokus på hvordan du kan genskabe smertefribevægelse. Første session tager for de fleste et sted mellem 2 og 4 timer, men kan tage længere tid. Det aftales med din behandler. Efter første session vil der være mulighed for enkelte opfølgninger enten telefonisk, pr e-mail, online eller i klinikken. 

Vores 10 timers forløb er den sikre pakke for de fleste at vælge, fordi du her har mulighed for flere opfølgninger og tæt samarbejde gennem det meste eller hele processen. Der er mulighed for komme ordentlig omkring alle de spørgsmål, som du kan have efter mange år med kroniske smerter, og mange forskellige forklaringer på dine smerter. Er dit sind blevet tilbøjeligt til at tænke det værste eller gå i bekymringsmode, har du ved denne pakke god mulighed for sparring og hjælp når processen er sværest. 

Vores 20 timers forløb er for dig der har brug for den trygge løsning, eller dig som har mistet væsentlig muskelmasse, styrke og svært ved at bevæge dig. Denne investering giver dig fantastiske rammer for at opnå succes fordi der er god tid til dig, dine spørgsmål og til at finpudse din behandlingsstrategi samt træne med henblik på at genvinde smertefribevægelse og tillid til din krop.

Uanset hvilken pakke du vælger at investere i er det selvfølgelig altid muligt at tilkøbe enkelttimer ved behov. Det er dog vigtigt for os at understrege at vi ikke tilbyder behandling der strækker sig udover flere år fordi vi ikke mener at den effekt du opnår gennem et samarbejde med os kan retfærdiggøres. Behandling skal have effekt med det samme og vi skal være enige om at du er bedre stillet ved at indgå i et samarbejde med os. Behandlingseffekter som mange af vores klienter opnår indenfor de første par uger af vores samarbejde er: 

 • Færre smerter
 • Smertefri
 • Færre bekymringer omkring dine smerter
 • Fokus på de ting der giver dit liv mening og værdi
 • Mere glæde, smil og grin
 • Mindre stress
 • Bedre funktionsevne
 • Bedre humør
 • Bedre søvn
 • Ømme muskler
 • Øget arbejdsevne

Hos Smertevidenskab er du ikke bare endnu én i rækken. Vi tager dig og dine smerter alvorligt og det er lige så vigtigt for os som det er for dig at du opnår succes. Man kan sige at din succes er vores succes. Vi er med dig på rejsen ud af dine smerter selvom det selvfølgelig er dig der bærer den tungeste byrde. Vi står på mål for de ting vi siger og de ting vi gør og skulle du føle at vi ikke lever op til dine forventninger så har du 2 timers tilfredshedsgaranti, hvilket betyder at uanset årsag så kan du få indenfor de første to timer af dit forløb vælge at afslutte forløbet og få alle dine penge igen!

Men det er ikke de eneste fordele ved at indgå i et samarbejde med Smertevidenskab og investere i et forløb. Her er hvad du får for din investering:

 • Vi har sat os ind i den nyeste forskning så du får den bedst mulige behandling
 • Dit behandlingsforløb er skræddersyet til dig og dine behov
 • Du er medbestemmende og deltager aktivt​
 • Du får en grundig forståelse af smerters kompleksitet​
 • Du erhverver dig indsigt og redskaber der gør dig uafhængig​
 • Vi justerer løbende din behandlingsstrategi så du får de hurtigste og bedste resultater​​
 • Du kan få kontakt med os når du har behov for det​
 • Vi hjælper dig hele vejen i mål

Vi går ind for fuld gennemsigtighed og opfordrer alle til at skrive en anmeldelse af deres oplevelse hus os, så du kan se om vi leverer den service og behandling du ønsker dig​.

Ja, det er muligt!

Alle mennesker er biologi og biologi er altid i forandring. Fordi det er et faktum, at du altid er i forandring og fordi forskning viser at de mange af de faktorer, som spiller en afgørende rolle for kroniske smerter kan ændres, tillader vi os at sige, at det som minimum teoretisk altid er muligt at blive smertefri. Virkeligheden, som vi dog også er nødt til at omfavne, er at for nogle mennesker betyder kroniske smerter faktisk at de må leve med dem resten af deres liv. Det kan være at der i deres liv er en specifik sygdom som gør at de kroniske smerter er meget vanskelige at gøre noget ved med vores nuværende behandlingsmuligheder.

Eller måske du lever et liv hvor der er sociale vilkår som bidrager med megen og svær foranderlig mængde stress, som kan være en kilde eller bidragsyder til kroniske smerter. Men selv hvis det skulle være dig, er der stadig muligheder for at du kan få det bedre, mindske dine smerter og få et bedre funktionsniveau. 

Så selvom vi altid er optimistiske og inderligt tror på at du kan blive smertefri kan vi desværre ikke tilbyde dig magiske løfter eller garanti for guld og grønne skove.

Til gengæld kan vi love dig at hvis vi ikke mener at vi har de nødvendige evner til at hjælpe dig til et bedre sted, så vil vi fortælle dig det og ikke tilbyde dig behandling.

Det betyder ikke at der ikke er hjælp at hente nogen steder, blot at vi er ærlige om vores begrænsninger. 

Har du fået at vide at dine behandlingsmuligheder er udtømte og du “bare” skal lære at leve med eller håndtere dine smerter er det ikke nødvendigvis rigtigt. 

Siden 2013 har Smertevidenskab arbejdet med hundredvis af klienter, der har fået netop den besked, at de bare skulle lære at leve med deres smerter, at der ikke var mere at gøre og til trods for det hjulpet dem til smertefrihed eller væsentlig smertereduktion. Mange har kunne undgå operation, mange har fortrudt at de blev opereret og stort set alle er kommet af med deres smertestillende medicin eller opnået væsentlig reduktion af forbrug. De fleste er kommet tilbage til aktiviteter de aldrig troede de kunne komme til at dyrke igen og andre har genvundet tabte funktioner såsom at kunne bøje sig forover, løfte deres børn, løbe en tur eller gå på trapper. 

Heldigvis har vi haft mulighed for at interviewe nogle af disse klienter til vores podcast “Smerteuniverset” så du selv kan høre om deres vej ud af smerter og hvad det var der fik dem i mål. Du kan finde vores podcast, Smerteuniverset, her Link 
Find os her:

Simon Kirkegaard - Aarup

Mikkel Vind - Brylle

FÅ DIN 30 MIN GRATIS KONSULTATION

UDFYLD FORMULAREN, SÅ RINGER VI TIL DIG